Planning
We beginnen bij het begin. De melk is ontvangen in de fabriek. CheeseIT is op de hoogte van de hoeveelheid melk en de kwaliteit hiervan. Op basis van de orders kunt u met CheeseIT een zo’n optimaal mogelijk productieproces plannen. Hierbij wordt rekening gehouden met de grondstoffen die nodig zijn voor het proces. Is alles namelijk wel op voorraad? Zo niet, dan brengt de software u hiervan tijdens de productie van op de hoogte.
Daarnaast wordt er goed gekeken naar de andere orders die open staan, wat is de optimale manier van produceren wanneer er verschillende soorten kaas gemaakt moet worden?
Productieproces
Wanneer de melkplanning rond is en alle grondstoffen aanwezig, kan de kaasbereiding gaan beginnen. CheeseIT geeft aan de hand van de planning aan welke machines er gebruikt moeten worden. De data die gemeten wordt tijdens het productieproces, over de melk en kaas, kan automatisch verwerkt worden in het systeem of handmatig ingevoerd worden. In de fabriek kunnen de medewerkers namelijk alle belangrijke informatie toevoegen in de software.
Door deze data bent u altijd op de hoogte van de condities waarin de kaas of melk zich bevindt. Denk bijvoorbeeld aan de temperaturen, het vet-, eiwit- of vochtpercentage. Dit zijn allerlei belangrijke gegevens welke te gebruiken zijn voor de optimalisatie van het productieproces.