Hoe werkt een kwetsbaarhedenscan?
Een kwetsbaarhedenscan brengt eventuele kwetsbaarheden en misconfiguraties in uw systeem in beeld. Om uw netwerk te scannen, wordt er een softwareprogramma gebruikt dat uw systeem automatisch en constant op zwakke plekken toetst. De werking van de scanner kunt u vergelijken met een virusscanner. Een virusscanner gebruikt een deel van de code van een virus om dit te detecteren. Een kwetsbaarhedenscanner maakt gebruik van een gelijkaardige methode en spoort dan ook bekende kwetsbaarheden op. Na de scan worden de resultaten in een overzichtelijk rapport weergegeven. Zo krijgt u een duidelijk en nauwkeurig beeld van de veiligheid van uw verschillende IT-systemen.
Een betrouwbare software
Om uw systeem optimaal te beveiligen, moet er voor een betrouwbare software gekozen worden. Bij Auxzenze werken we daarom onder meer met Guardian360. Deze software beschikt over een grote hoeveelheid scanners die uw netwerk voortdurend in de gaten houdt. Ze controleren zowel uw netwerk- als uw webapplicatiebeveiliging op zwakke plekken en security issues. Omdat hackers steeds nieuwe manieren vinden om een computersysteem binnen te dringen, updaten ze hun software constant. Wanneer er toch verdacht verkeer opgemerkt wordt, brengt een stil alarm u hiervan op de hoogte. Elke vorm van bedreiging wordt zo tijdig onschadelijk gemaakt.
Expert in databeveiliging
Guardian360 is een specialist in het beveiligen van IT-systemen. Hun team beschikt over alle nodige certificaten en heeft jarenlange ervaring met databeveiliging. Met hun software zorgen ze ervoor dat iedereen op een veilige manier kan communiceren en werken. Zo scannen uw systeem daarom dag en nacht. Bovendien ontvangt u live rapportages, zodat u elke kwetsbaarheid meteen de wereld uit kan helpen. Hun team zorgt dan ook voor een snelle detectie van zwakke plekken en hun specialisten grijpen meteen in bij een veiligheidsincident. Guardian360 is een expert in databeveiliging en dit is ook meteen de reden waarom Auxzenze met hen samenwerkt.
Social Engineering
Bij Auxzenze ICT ondersteunen we verschillende bedrijven en organisaties om alle data optimaal te beveiligen. Voor ondernemingen die privé-informatie van hun klanten opslaan, is databeveiliging trouwens verplicht. Een cybercrimineel of hacker maakt gebruik van verschillende technieken om toegang te krijgen tot vertrouwelijke bedrijfsinformatie. De verzamelnaam voor deze technieken is social engineering. De bekendste voorbeelden van social engineering zijn phishing emails en social media berichten met valse links. De kwetsbaarhedenscan is een efficiënte methode om social engineering tegen te gaan, al maakt Auxzenze ICT ook gebruik van andere methodes om databeveiliging te garanderen.
Penetratietest
Een uitstekende manier om uw databeveiliging te controleren, is een penetratietest. Een penetratietest, ook wel pentest genoemd, gaat nog een stapje verder dan een kwetsbaarhedenscanner. Tijdens deze test vallen onze eigen ethische hackers uw systeem aan. Dankzij deze gesimuleerde hackpogingen zijn ze in staat verschillende kwetsbaarheden en zwakke plekken in uw netwerken en systemen te ontdekken. Uiteraard kunnen wij, indien gewenst, een penetratietest uitvoeren op elk afzonderlijk onderdeel van uw netwerk. Na elke pentest ontvangt u een uitgebreide en duidelijke rapportage, zodat u de beveiliging van uw IT-systeem op punt kan stellen.